dimecres, 8 de juny del 2011

El clan de l'ós de les cavernes

És un dels llibres que em vaig llegir l'estiu passat. Encara que representa que fa milions d'anys del relat ,en llibres com aquest te n'adones del que a tingut de lluitar la dona per arribar on està ara.

Autora: J.M.Auel

Sinopsis-El Clan de l’ós de les cavernes és el primer volum de la sèrie Els Fills de la Terra, situada fa uns 20.000 anys a Europa. Aquest llibre, precisament, passa al nord del mar Negre, però durant tota la sèrie els personatges viatgen des d’aquest punt fins el que actualment coneixem com a França.
Ayla, la protagonista d’aquest llibre, és una nena cromanyó que, un bon dia, veu com un terratrèmol destrueix el seu poblat i mata a tota la seva família excepte ella. Llavors, espantada, marxa d’aquell lloc per anar a parar a un de molt més perillós: la sabana. Allà tindrà una trobada amb lleons de les cavernes, que li deixarà unes marques profundes tant físiques com psíquiques que l’acompanyaran tota la vida. També allà, quan ja està mig morta, es troba amb un clan de neardenthals que, tot i les diferències, l’adopten.
Però Ayla és diferent de tots ells de moltes maneres: és més alta que qualsevol home, rossa, amb ulls blaus i amb una mentalitat revolucionària. Tot i així, es veu obligada a comportar-se com una dona neardenthal, o el que és el mateix: a sotmetre’s al poder masculí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada